Klein Haneveld, Evert
GeslachtMan
Leeftijd98
Geborendo 13 sept 1923 te Musselkanaal (gem. Onstweddel)
Overledenza 16 jul 2022 te Hoogeveen
Begravenza 23 jul 2022 te Fluitenberg (gem. Hoogeveen) [Begraafplaats Zevenberg]
VaderKlein Haneveld, Albert
MoederRoeterdink, Berendina Johanna
  
Broer Johannes (3)
Broer Willem (4)
Broer Albert (Ab) (1)
Broer Jacob (2)
Zus Berendina Johanna (Annie)
Zus Jacomina (Mientje) (1)
Huwelijkza 16 jul 1949 te Santpoort (gem. Velsen)
metOuwendijk, Geertruida
Kinderen: (1) Roeland (2)
Notities:
-PersoonOmdat de HBS niets voor hem bleek te zijn, ging Evert uiteindelijk naar de Ambachtschool in Veendam, waar hij in 1941 de opleiding ’Smeden-Bankwerken’ afrondde.
Na de oorlog (die hij deels in een Duits werkkamp doorbracht) voltooide hij in juli 1946 de opleiding ’Werktuigbouwkunde’ aan de MTS in Groningen.
Op 1 augustus 1946 vond Evert werk bij Verblifa in Krommenie. Heel even heeft hij gespeeld met de gedachte van baan te veranderen. In 1950 heeft hij gesolliciteerd naar een baan bij de Hoogovens in IJmuiden, maar dat is toch niet doorgegaan. Hkij bleef bij Verblifa en werd in 1950/51 overgeplaatst naar Dordrecht.
Terwijl het gezin in Dordrecht woonde, werkte Evert vaak in andere vestigingen van Verblifa, achtereenvolgens in Delft, het Belgische Hoboken en Doesburg. In 1958 verhuisde het gezin naar Utrecht.
in 1963 volgde een nieuwe overplaatsing - naar Oudenboosch. Dat heeft kort geduurd. Toen Verblifa en Thomassen & Drijver fuseerden werd Evert in 1966 overgeplaatst naar Drentina, de vestiging van Thomassen&Drijver/Verblifa in Hoogeveen.
In Hoogeveen was hij ook actief binnen de Vergadering van Gelovigen. Hij kreeg tijdens de oliecrisis in 1973 ontheffing om op de autoloze zondagen met de auto bejaarden naar de kerk te brengen.
  
-GeboorteOnstwedde is een dorp in de gemeente Stadskanaal in de streek Westerwolde van de provincie Groningen (Nederland). Onstwedde telde in 2007 nog 3.040 inwoners; in 2019 woonden er nog 2.900 mensen in het dorp.

Ooit was Onstwedde een zelfstandige gemeente, maar in 1969 werd ze samengevoegd met een gedeelte van de gemeente Wildervank en omgedoopt tot de gemeente Stadskanaal, waarbij het wapen behouden bleef.
Het gemeentehuis van Onstwedde bevond zich aanvankelijk in Onstwedde zelf, maar verhuisde in de 19e eeuw al naar Stadskanaal. Het oude gemeentehuis staat aan de Brink en is een monument.
  
-Relatie Toen Evert en Truus elkaar leerden kennen, woonde zij met haar ouders in Santpoort. Dat is een dorp in de gemeente Velsen, in de streek Midden-Kennemerland, in de provincie Noord-Holland. Het bestaat tegenwoordig uit de aparte kernen Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid. In 2019 bedroeg het aantal inwoners 10.520, waarvan 7.210 in Santpoort-Noord en 3.310 in Santpoort-Zuid.

De naam Santpoort is een verbastering van Sancta Porta, Latijn voor heilige poort, aangezien in de middeleeuwen pelgrims via dit destijds moeizaam begaanbare merengebied naar het noorden trokken, richting religieus belangrijke plaatsen als Beverwijk, waar St. Agatha vereerd werd, Egmond, waar een belangrijke abdij was, Heiloo, waar nog steeds een mariabedevaartsoord is, en Alkmaar en Bergen, waar volgens overlevering mirakels hadden plaatsgevonden. De naam werd vroeger ook wel geschreven alsZandpoort.

Bezienswaardigheden
Landgoed Duin en Kruidberg - hier hebben Evert en Truus hun huwelijk in 1949 gevierd.
Korenmolen De Zandhaas uit 1779 - na hun huwelijk woonden ze op het adres Hoofdstaat 5, niet ver bij de Korenmolen, die je vanuit de tuin kon zien, vandaan. Omdat woonruimte nog schaars was in de naoorlogse jaren woonden ze in bij de ouders van Truus.
De Ruïne van Brederode - een plaats waar Truus graag ging wandelen (met de hond), onwetend van het feit dat het oorspronkelijk bewoond werd door haar verre voorouders ....
Bronnen:
-OverlijdenRouwkaart Evert Klein Haneveld - 2022
  
-BegrafenisRouwkaart Evert Klein Haneveld - 2022
  
-Huwelijk Trouwboekje
Referentie3778
Datumw 18-01-2024