Ouwendijk, Geertruida (Truus)
GeslachtVrouw
Leeftijd92
Geborenvr 23 apr 1920 te Rotterdam
Overledenvr 5 apr 2013 te Hoogeveen
Begravendo 11 apr 2013 te Hoogeveen [Begraafplaats Zevenberg]
VaderOuwendijk, Hugo Adrianus
MoederSevens, Hendrika
  
Zus Willemina Pieternella (Wil)
Zus Cato (Toos)
Huwelijkza 16 jul 1949 te Santpoort (gem. Velsen)
metKlein Haneveld, Evert
Kinderen: (1) Roeland (2)
Notities:
-OverlijdenBegraafplaats Zevenberg
  
-Relatie Toen Evert en Truus elkaar leerden kennen, woonde zij met haar ouders in Santpoort. Dat is een dorp in de gemeente Velsen, in de streek Midden-Kennemerland, in de provincie Noord-Holland. Het bestaat tegenwoordig uit de aparte kernen Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid. In 2019 bedroeg het aantal inwoners 10.520, waarvan 7.210 in Santpoort-Noord en 3.310 in Santpoort-Zuid.

De naam Santpoort is een verbastering van Sancta Porta, Latijn voor heilige poort, aangezien in de middeleeuwen pelgrims via dit destijds moeizaam begaanbare merengebied naar het noorden trokken, richting religieus belangrijke plaatsen als Beverwijk, waar St. Agatha vereerd werd, Egmond, waar een belangrijke abdij was, Heiloo, waar nog steeds een mariabedevaartsoord is, en Alkmaar en Bergen, waar volgens overlevering mirakels hadden plaatsgevonden. De naam werd vroeger ook wel geschreven alsZandpoort.

Bezienswaardigheden
Landgoed Duin en Kruidberg - hier hebben Evert en Truus hun huwelijk in 1949 gevierd.
Korenmolen De Zandhaas uit 1779 - na hun huwelijk woonden ze op het adres Hoofdstaat 5, niet ver bij de Korenmolen, die je vanuit de tuin kon zien, vandaan. Omdat woonruimte nog schaars was in de naoorlogse jaren woonden ze in bij de ouders van Truus.
De Ruïne van Brederode - een plaats waar Truus graag ging wandelen (met de hond), onwetend van het feit dat het oorspronkelijk bewoond werd door haar verre voorouders ....
Bronnen:
-OverlijdenRouwkaart Geertruida Ouwendijk - 2013
  
-BegrafenisRouwkaart Geertruida Ouwendijk - 2013
  
-Huwelijk Trouwboekje
Referentie5445
Datumw 18-01-2024